Categories: Nær Vejle

Hovergaard Bakker

På det højeste punkt i Vejle – helt korrekt 113 meter over havoverfladen – har vi forelsket os i et gammelt smukt landmandssted omringet af skøn natur og vidtrækkende udsigt. Her ønsker vi at skabe Vejles næste boligområde, som skal opføres i harmoni med naturen.

Bærdygtigt samfund med cykelafstand til byen

Med fokus på bæredygtighed, vil vi skabe blandede boligformer, som omfavner en bred målgruppe – fra unge til ældre, fra enlige til familier. Området har vi navngivet Hovergaard Bakker – efter den oprindelige helgård, Hovergaard, som også ligger nær Vejles højeste punkt.

Hovergaard Bakkers placering har, med dets nærhed til natur og by, især gjort sig bemærket hos os. Området er tæt på den smukke, bugtende Grejsdal og blot 5 km cykeltur fra Vejle midtby. I nærheden finder du desuden boldbaner, skole/daginstitution og en smuk gammel kirke. Har du vandrestøvler til de lange skridt, kan du også trave på dagstur til Jelling.

Tapdrup Bakker i fugleperspektiv
Tapdrup Bakker i fugleperspektiv

Vejle – en fjordby i vækst 

Med sine 60.231 indbyggere (2022) er Vejle Danmarks 9. største by, og ligger i det inderste af fjorden, hvor Vejle Ådal og Grejsdalen møder hinanden.
Udover at være spækket med naturoplevelser har byen fine indkøbsmuligheder, gode institutioner og et rigt kulturliv – en sand perle for familier af alle slags.

Her finder du også mange arbejdspladser, hvilket skaber både vækst og tiltrækker flere indbyggere. Byen er desuden kendt i cykelsporten, og blandt andet har etapeløbet “Danmark Rundt” kongeetape i Vejle.

Hjemme i stuen hos Jørgen og Kirsten

En smuk efterårsdag i 2021 fik vi kaffe og småkager i det hyggelige stuehus på gården, mens Jørgen og Kirstens store gårdhund, Odin, lå for fødderne af os. De har i mange år haft kvæg på grunden og korn på markerne, men nu trak pensionisttilværelsen i dem.

Heldigvis var både kaffen, kagen og kemien god, og der gik ikke længe før, vi gav hånd på en endelig aftale. Jørgen og Kirsten bliver boende på gården, så længe de har lyst, og samtidig kan Med God Grund A/S opstarte udviklingen af området.

Tapdrup Bakker i fugleperspektiv
Tapdrup Bakker i fugleperspektiv

Første etape er begyndt 

Med God Grund har købt 18 hektarer jord til at skabe den nye attraktive bydel i Vejle. Vi ønsker en at by-udvikle med rigelige rekreative områder og højt til himlen. Før startskuddet på byggeriet lyder, skal linjeføringendog først planlægges, hvilket bestemmes på kommunalt plan.

På 2 af de 18 hektarer er der nu godkendt lokalplan, og det betyder, at håndværkerne snart kan få lov at svinge værktøjet på 25 af de kommende 250 grunde. Med God Grund samarbejder med Vejle Kommune om at få skabt vejadgang til det første delområde snarest muligt.

Vi ser frem til at se Hovergaard Bakker blomstre af nyt liv.

Andre beliggenheder

Funder Nørreskov

Nær Silkeborg|

Vest for Silkeborg finder du bydelen Funder, som både rummer et lille samfund med et livligt sammenhold blandt indbyggerne samt en smukt [...]

Tapdrup Bakker

Nær Viborg|

Tapdrup er en lille uforstyrret landsby, beliggende sydøst for Viborg, i den skønneste natur med skov, marker og Nørreåen lige uden for [...]