Categories: Nær Silkeborg

Funder Nørreskov

Vest for Silkeborg finder du bydelen Funder, som både rummer et lille samfund med et livligt sammenhold blandt indbyggerne samt en smukt kuperet skov.

Tapdrup Bakker i fugleperspektiv

Praktiske muligheder komplimenterer den vilde natur

Funder er en perfekt mulighed for at udfolde sine familiedrømme. Bydelen kan byde på gode indkøbsmuligheder, institutioner til de mindste og en skole med klassetrin op til 9 – altså den perfekte mulighed for børnefamilien, der ønsker at bo tæt på både natur og et pulserende byliv.

Noget af det skønne ved Funder-bydelen er de gennemtænkte områder, som bindes sammen af stisystemer for gående og cyklister. Det gør det nemt og hurtigt at komme til og fra skole eller blot nyde de omkringliggende naturområder – som f.eks. Funder Ruin i Funder ådal.

Når tiden er ret

Interessen i at bo i Søhøjlandet er stigende, og vi anede en mulighed for at tilbyde tilflyttere en perfekt beliggenhed i den nordlige del af Funder. De opkøbte marker bestod af 17 hektarer, der kunne lægges sammen med eksterne 6 hektarer.

Jorden havde huset en landmand, der drev gård og fabrik i mange år, men efter hans død, har det stået stille. Flere har overvejet at bygge på jorden siden, men på grund af tilladelser og tidspres har det ikke været muligt – før nu.

Tapdrup Bakker i fugleperspektiv
Tapdrup Bakker i fugleperspektiv

Det færdige resultat 

Efter opkøb af jorden, som vi naturligvis kunne se de store visioner i, blev det tid til at smøge ærmerne op. Hele 23 hektarer jord skulle realiseres til beboelse. Lokalplaner skulle forfattes og godkendes, og selve byggemodningen skulle opstartes med alt lige fra vand- og el-tilslutning, vejnet, udstykninger af grunde, etablering af rekreative arealer og spildevandsplan. For os er det særdeles vigtigt at håndtere og udnytte regnvand til eksempelvis mindre kanaler og søer.

De første huse kunne indflyttes af hovedsageligt børnefamilier med hang til store armbevægelser i 2021. Omtrent 250 boliger er det blevet til fordelt på parcelhusgrunde, enkelt- eller dobbelthuse samt almene boliger i et og to plan. Det velbeliggende område kan tælle 500 meter til skole, og 100 meter til næste indkøbsmulighed.

Som følge af tilflytterne til området, vil behovet for flere institutionspladser for de små stige. Derfor opfører Silkeborg Kommune en flot ny børnehave med vuggestue lige vest for området. Den vil stå klar i efteråret 2022.

Vi er stolte af at have haft muligheden for at udvikle den skønne nye bydel, som kan byde velkommen til nye naturelskende silkeborgensere.

Andre beliggenheder

Hovergaard Bakker

Nær Vejle|

På det højeste punkt i Vejle - helt korrekt 113 meter over havoverfladen - har vi forelsket os i et gammelt smukt landmandssted [...]

Funder Nørreskov

Nær Silkeborg|

Vest for Silkeborg finder du bydelen Funder, som både rummer et lille samfund med et livligt sammenhold blandt indbyggerne samt en smukt [...]