Categories: Nær Herning

Poulsgaarde

Gødstrup har længe været på manges læber efter det nye regionshospital – i folkemunde “supersygehus” – blev åbnet i starten af 2022. Men det er ikke kun Gødstrup, der er ved at blomstre op. Startskuddet til en helt ny bydel til Gødstrup har nemlig lydt.

Mellem Gødstrup og nabobyen Tjørring ligger den gamle slægtsgård, Poulsgaard, smukt placeret på grænsen af marker og vild natur med samlingspunkt om Gødstrup sø og Herningsholm Å. Her ønsker Med God Grund A/S at skabe et bæredygtigt boligområde med rekreative muligheder og ny komplementerende natur, som bidrager til høj biofaktor og et rigt plante- og dyreliv.

Tapdrup Bakker i fugleperspektiv

Et naturligt valg 

Herning er en fantastisk kommune at bo i, og det vil vi sætte spotlys på. Vores mission med dette projekt er at skabe det dejligste og mest attraktive område i Herning kommune at bosætte sig i – for de nye i kommunen og for dem, der ønsker at vende tilbage til “barndommens gade”.

Derfor er Poulsgaarde et område, som vi er særligt stolte af at kunne forme. Syd for gården finder du det vilde og fredede Gødstrup sø omringet af en fredet eng med åen, der bugter sig igennem. Her går græssende heste og dyr, og outdoor-nydere frekventerer glædeligt shelterpladsen nord for søen.

Visioner der skaber begejstring

I en rum tid har planen for gården og jorden været uafklaret. Da Vildbjergvej blev sat til salg, var det svært at holde os tilbage. Den gamle slægtsgård har fungeret som landmandssted med tilhørende landbrugsjord. Markerne er endnu opdyrkede, men vi drømmer om at konvertere landbrugsjord til smuk natur og gode boligrammer.

Poulsgaarde dækker ca. 35 hektarer, og ligger tæt på supersygehuset og en kort gåtur til fredet naturområde, hvilket skaber god grobund for den pendlende og naturnydende familie.

Vores vision er at udvikle 250 matrikler til blandede boligformer, som inkluderer parcelhuse og rækkehuse. Disse vil blive inddelt i særlige “fællesskabs”-klynger, som vil have hvert deres visuelle udtryk. De vil blive bundet sammen med fælleshuse og rekreative områder for hele kvarteret.

Generelt ønsker vi for Poulsgaarde at komplementere naturen og understrege vigtigheden af bæredygtighed. Med fokus på biodiversitet og miljø ønsker vi:

  • Fauna fra åen og opefter
  • De udegående græssende hestes område skal udvides
  • Kanaler og små bassiner til værdiskabende regnvandshåndtering
  • Områder og bebyggelser der opfordrer til fællesskab
Tapdrup Bakker i fugleperspektiv
Tapdrup Bakker i fugleperspektiv

Vi vil værne om biodiversiteten og den uspolerede natur 

Med God Grund vil realisere disse visioner nord for gården, således ådal og vandreruter blandt græssende heste forbliver et udflugtsmål for alle, der ønsker det. Denne lille “naturpark” bliver desuden udvidet med marken, der hænger sammen med engen stik syd for gården, og derved får dyrene og insekterne yderligere plads at boltre sig på.

Vi ønsker at fremhæve udsigten og det naturlige, som området byder på. Derfor er det også vores mål, at de store højspændingsmaster, som løber på tværs af grunden, blive gravet ned i jorden.

I samarbejde med Herning Kommune drømmer Med God Grund om at sammenbinde stierne ved Tjørring sammen med nye oplevelsesspækkede vandreruter, som kan fra føres helt op til supersygehuset til glæde for både patienter, pårørende og sygehusansatte.

Vi ser meget frem til at følge området blomstre op med en skøn balance af familieliv og natur.

Tapdrup Bakker i fugleperspektiv

Andre beliggenheder

Funder Nørreskov

Nær Silkeborg|

Vest for Silkeborg finder du bydelen Funder, som både rummer et lille samfund med et livligt sammenhold blandt indbyggerne samt en smukt [...]

Tapdrup Bakker

Nær Viborg|

Tapdrup er en lille uforstyrret landsby, beliggende sydøst for Viborg, i den skønneste natur med skov, marker og Nørreåen lige uden for [...]